Jalkapallosäännöt 2022

Erotuomarin merkinanto • Erotuomari ilmoittaa tilapäisen kentältäpoiston näyttämällä keltaisen kortin ja osoittaa sitten molemmin käsin selvästi tilapäisen kentältäpoiston aluetta (yleensä pelaajan tekninen alue) Tilapäisen kentältäpoiston kesto • Tilapäinen kentältäpoisto on sama kaikille rikkeille • Tilapäisen kentältäpoiston tulee olla välillä 10–15 % ottelun kestosta (esim. 10 minuuttia 90 minuutin ottelussa; 8 minuuttia 80 minuutin ottelussa) • Tilapäinen kentältäpoisto alkaa siitä hetkestä, kun pelaaminen käynnistetään uudelleen sen jälkeen, kun pelaaja on poistunut kentältä • Erotuomarin tulee sisällyttää väliaikaiseen kentältäpoistoon vastaavat pelikatkot, jotka aiheuttavat lisäajan kertymistä ottelun puoliaikojen lopussa (esim. pelaajavaihto, loukkaantuminen jne.) • Kilpailujen on päätettävä, kuka auttaa erotuomaria kentältäpoiston ajanotossa - se voi olla delegaatin, 4. erotuomarin tai puolueettoman avustavan erotuomarin vastuulla; tai se voi olla joukkueen toimihenkilö • Kun tilapäinen kentältäpoisto on ohi, pelaaja voi palata sivurajalta erotuomarin luvalla, joka voidaan antaa, kun pallo on pelissä • Erotuomarilla on lopullinen päätösvalta siitä, milloin pelaaja voi palata • Tilapäisesti kentältä poistettua pelaajaa ei voida vaihtaa ennen kuin rangaistus on suoritettu (mutta ei, jos joukkue on käyttänyt kaikki sallitut pelaajavaihtonsa) • Jos tilapäistä kentältäpoistoa ei ole suoritettu ensimmäisen puoliajan lopussa (tai toisen puoliajan lopussa, kun on tulossa jatko-ottelu), tilapäisen kentältäpoiston loppuosa suoritetaan toisen puoliajan alusta alkaen (tai jatko-ottelun alusta alkaen) • Pelaaja, joka on tilapäisesti poistettu kentältä ottelun lopussa voi osallistua potkuihin rangaistuspotkupisteeltä (’rangaistuspotkukilpailu’) Tilapäisen kentältäpoiston alue • Tilapäisesti kentältä poistetun pelaajan tulee pysyä teknisellä alueella (jos sellainen on) tai joukkueen valmentajan / toimihenkilöiden kanssa, ellei hän suorita lämmittelyä (samat ehdot kuin vaihtopelaajilla)